Advocaat: 'Ze verdienen verschrikkelijk veel geld en hebben prachtige huizen'

Advocaat: 'Ze verdienen verschrikkelijk veel geld en hebben prachtige huizen'

07-07-2018 08:50
20

Het zou voor Igor Akinfeev goed zijn om Rusland na het WK te verlaten voor Engeland. Dat stelt Dick Advocaat, die fan is van de doelman van CSKA Moskou.

Akinfeev groeide in de achtste finale uit tot de held van Rusland door twee penalty's te stoppen tegen Spanje. "Ik zat aan de buis gekluisterd. Voor het Russische voetbal vind ik het geweldig dat ze in de kwartfinale staan", vertelt Advocaat aan De Telegraaf. Eén man viel hem in het bijzonder op. "Akinfeev deed het geweldig."

"Hij is ook een hartstikke goede doelman. Ik heb hem meerdere keren verteld dat hij naar de Premier League moet in Engeland. Dan nam ik hem in het hotel tijdens ons trainingskamp even apart en zei ik: In de Premier League spelen alle groten. Dan lachte hij. Jij bent ook een grote, zei ik er dan achteraan. Maar hij zit nu al meer dan tien jaar bij CSKA."

Advocaat was in het verleden bondscoach van Rusland. Daar merkte hij dat Russische internationals niet de grens over hóéven. "Weet je wat voor prachtige huizen die gasten hebben in Moskou? Die verdienen zo verschrikkelijk veel geld. De internationals, die bij CSKA of Spartak zitten, zijn echt sterren."