Drenthe is terug: Ik kwam bij Sparta niet binnen als Dikkertje Dap

Drenthe is terug: "Ik kwam bij Sparta niet binnen als Dikkertje Dap"

07-07-2018 09:27
36

Royston Drenthe is weer voetballer. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid zette vrijdag zijn handtekening onder een éénjarig contract bij Sparta en kan niet wachten om te beginnen.

"De groep is supertof, er kwam een supergoed gevoel bij en Sparta en ik wisten dat we het gewoon met elkaar konden doen. Allemaal met hetzelfde doel: Sparta zo snel mogelijk aan promotie helpen", vertelt Drenthe, die de afgelopen twee weken al meetrainde, bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Sparta en Drenthe zijn een match made in heaven, aldus de 31-jarige linksback. "Ik blijf bij mijn kinderen in de buurt, zo verandert er niets en is het sportief een hele mooie uitdaging. Toen ik de jonge jongens zag, met hoeveel honger zij bezig waren voor het nieuwe seizoen, ging het bij mij wel broeien."

Extra mooi: Drenthe is fit. "Het afgelopen jaar heb ik veel muziek gemaakt, maar wel in de combinatie met sporten. Ik kwam bij Sparta niet binnen als Dikkertje Dap, maar ik kwam binnen als een fitte jongen die wel weer moest wennen aan de intensiteit van het voetbal."

Zijn rentree als voetballer betekent niet dat het afgelopen is met de muziek. "De rapcarrière wordt gewoon voortgezet. Muziek maken is altijd mijn passie geweest en muziek is niet schadelijk voor het voetbal. Ik moet het gewoon goed inplannen."