Als Neymar 222 miljoen heeft gekost, dan is Hazard het dubbele waard

"Als Neymar 222 miljoen heeft gekost, dan is Hazard het dubbele waard"

07-07-2018 15:11
41

Als de WK-kwartfinale tussen België en Brazilië één ding heeft bewezen, dan is het wel dat Eden Hazard beter is dan Neymar. Dat stelt Leo Van Der Elst.

De oud-international van de Rode Duivels genoot vrijdagavond met volle teugen van Hazard. "Als Neymar 222 miljoen heeft gekost, dan is Hazard het dubbele waard", stelt Van der Elst bij Sporza. "Met alle respect voor de geweldige voetballer die Neymar is, maar op dit WK heeft hij niet getoond dat hij zijn prijskaartje waard is."

"Hazard op zijn beurt speelde een geweldige wedstrijden. Ik las vanochtend de statistieken en hij verdient tien op tien. Hazard is ontzettend moeilijk van de bal te zetten en zijn dribbels waren altijd richting doel. Geef mij maar Hazard in plaats van Neymar", besluit Van der Elst, die erbij was toen België de laatste keer de halve finale haalde op het WK (1986).

Het Engelse statistiekenbureau Squawka vond uit dat Hazard de beste dribbelaar uit de geschiedenis van het WK is. De Belgische aanvaller begon tien keer aan een dribbel tegen Brazilië en leed telkens géén balverlies. Een percentage van honderd procent dus. Geen enkele speler slaagde erin zoveel dribbels tot een goed einde te brengen.