Valse start PSV in voorbereiding: Anderlecht de sterkste in spektakelstuk

07-07-2018 18:05
86

PSV heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen verloren. In het Belgische Tubeke gingen de Eindhovenaren, nog zonder hoofdtrainer Mark van Bommel, met 5-3 onderuit tegen Anderlecht.

Op politiebevel waren er geen toeschouwers aanwezig en dat bleek een groot gemis. Vanaf de eerste minuut speelden beide teams volle kracht vooruit. Dat leverde al snel een treffer op: Anderlecht profiteerde van een botsing tussen Eloy Room en Denzel Dumfries. PSV draaide de rollen al snel om via een kopbal van Luuk de Jong en een rake vrije trap van Gastón Pereiro.

De Nederlandse kampioen ging zodoende met een 1-2 voorsprong rusten, maar de score had nog hoger kunnen zijn. Anderlecht raakte voor rust nog de paal en de lat, terwijl Donyell Malen op onbegrijpelijke wijze de kans op de 1-3 liet liggen. De tweede helft – met elf nieuwe namen bij PSV - begon al net zo spectaculair. In amper vijf minuten werd liefst drie keer gescoord.

Pieter Gerkens en Kristal Abazaj sloegen toe voor paars-wit, maar Steven Bergwijn maakte opnieuw gelijk. Daarna schakelde Anderlecht nóg een tandje bij en moest PSV het antwoord schuldig blijven. Onder meer via een benutte penalty werd het 5-3.

Bij PSV ontbraken nog Jeroen Zoet, Jorrit Hendrix, Maximiliano Romero en Nick Viergever. Hirving Lozano, Albert Gudmundsson en Santiago Arias hebben na het WK nog vakantie.

Opstelling PSV eerste helft: Room; Dumfries, Luckassen, Isimat, Obispo; Rigo, Pereiro, Ramselaar; Lundqvist, De Jong, Malen

Opstelling PSV tweede helft: Van Osch; Teze, Schwaab, Duarte, Angelino; Rosario, Verreth, Mauro; Piroe, Gakpo, Bergwijn