Kremlin looft 'fantastische kerels': 'Waren bereid om te sterven op het veld'

Kremlin looft 'fantastische kerels': 'Waren bereid om te sterven op het veld'

Gepubliceerd: zondag 8 juli 2018 om 08:17zo 08-07-2018 om 08:17

President Vladimir Putin is trots op de prestatie van de Russische nationale ploeg tijdens het WK. Hij verwijt de spelers niets na de uitschakeling tegen Kroatië, dat in de kwartfinale na strafschoppen aan het langste eind trok.

"Putin is trots op het team", vertelt een woordvoerder van het Kremlin aan persbureau Interfax. "Hij heeft de wedstrijd gezien en duimde natuurlijk voor onze ploeg. We hebben in een sportieve wedstrijd aan het kortste eind getrokken. Het was een fantastisch duel." De Russische internationals zijn 'fantastische kerels', stelt de zegsman. "Helden zijn het, ze waren bereid om te sterven op het veld. We zijn heel trots op hen."

Voorafgaand aan het treffen met Kroatië zei de Russische bondscoach Stanislav Cherchesov al dat het team veel inspiratie haalt uit de steun van Putin. Na de sensationele zege op Spanje in de achtste finales had hij zelfs telefonisch contact met de president. "Het voelt natuurlijk heel goed als je een telefoontje krijgt van de president. Het zorgt voor zo veel motivatie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws