De Mos voorspelt: 'Beste keeper ter wereld en drie spelers van wereldklasse'

De Mos voorspelt: 'Beste keeper ter wereld en drie spelers van wereldklasse'

08-07-2018 08:52
107

Aad de Mos is onder de indruk van het Belgisch elftal na de verrassende 2-1 zege op topfavoriet Brazilië. De analist zet ook in de halve eindstrijd tegen Frankrijk zijn geld op de Rode Duivels.

"België heeft een heel compleet elftal. Ze kunnen rustig spelen, combinatievoetbal en het tempo uit de wedstrijd halen. Maar ze hebben ook de beste counter van alle ploegen in de wereld", vertelt De Mos aan Voetbal International. "Met drie spelers van wereldklasse die zich nu hebben aangediend: Hazard, Lukaku en De Bruyne."

"De Bruyne speelde tegen Brazilië voor de eerste keer in een rol die bij hem past, als een valse nummer negen die terugzakt naar het middenveld", vervolgt de analist. "Hij was altijd de inleider van de counters en zelfs de afmaker bij de tweede goal. De Bruyne heeft het ongelijk van Martinez bewezen. Die mag dit nooit meer veranderen."

Daarmee doelt De Mos ook op het systeem. De Spaanse bondscoach koos tegen Brazilië voor het eerst voor een 3-5-2 formatie. Hoewel de Goddelijke Kanaries de nodige kansen kregen, hoefden de Rode Duivels slechts één keer te vissen. "Geluk dwing je ook af. En ze hebben de beste keeper van de wereld: Thibaut Courtois. Ik vond ook Hazard uitzonderlijk goed."

De Mos kijkt met vertrouwen uit naar de ontmoeting met de Fransen. "Zij hebben twee heel grote spelers: Griezmann en Mbappé. Ik denk dat België er wat meer heeft. En België heeft ook een keeper die nog een klasse beter is dan Lloris. Dat gaat België naar mijn gevoel toch ook weer winnen."