Update: Woordvoerder Ajax reageert en ontkent: Een ordinaire caféruzie

Update: Woordvoerder Ajax reageert en ontkent: "Een ordinaire caféruzie"

08-07-2018 13:27
134

De politie is een onderzoek gestart naar geweldplegingen en bedreigingen rondom het oefenduel van Ajax met Steaua Boekarest, dat zaterdag in Hattem werd gespeeld. Meerdere medewerkers van de organisatie raakten daarbij gewond.

Dat meldt de politie zondagochtend. Rond 22.30 uur, een half uur na de wedstrijd, werd het onrustig bij Sportpark Het Achterveen. Er vonden enkele opstootjes plaats tussen Nederlandse supportersgroepen. Om welke supportersgroepen het gaat, is niet duidelijk.

Toen een aantal medewerkers van de organisatie probeerde de boel te sussen kreeg één van hen een vuistslag in het gezicht. Daarnaast kreeg een 37-jarige medewerker een klap en is een 32-jarige medewerker bedreigd. De politie zegt de zaak hoog op te nemen en sluit niet uit dat meer mensen zijn belaagd. Vooralsnog is niemand aangehouden. Verschillende mensen die het incident hebben gefilmd hebben zich al gemeld en beeldmateriaal beschikbaar gesteld.

De oefenwedstrijd eindigde overigens in 1-1. Carel Eiting maakte het Amsterdamse doelpunt.

Update 13.27: Een woordvoerder van Ajax ontkent in gesprek met Het Parool dat er sprake was van diverse opstootjes. "Het was een ordinaire caféruzie tussen dronken lokale mensen die ruim twee uur na afloop van het duel slaags raakten", laat een zegsman weten aan het dagblad. Het incident had 'niets te maken met de wedstrijd'.