Feyenoord komt met statement na spandoek over Nouri bij oefenduel: 'Walgelijk'

Feyenoord komt met statement na spandoek over Nouri bij oefenduel: 'Walgelijk'

Gepubliceerd: zondag 8 juli 2018 om 14:00zo 08-07-2018 om 14:00

Feyenoord distantieert zich expliciet van een spandoek dat zaterdagmiddag te zien was tijdens een oefenduel van de club tegen het Zeeuws Elftal. Op het spandoek waren kwetsende teksten aan het adres van Ajacied Abdelhak Nouri te lezen. Ook zouden er door een paar 'fans' kwetsende liedjes zijn gezongen over Nouri. 

Feyenoord heeft veel reacties gekregen en voelt zich daardoor geroepen om via de officiële kanalen te reageren. 'We hebben gisteren ter plaatse niet gehoord dat er liedjes over Nouri gezongen werden. Het doek heeft er kortstondig gehangen en is daarna verwijderd', valt te lezen in een statement.

'Wat de bewuste tekst ('Nouri worden') precies behelst, is ons ook nog niet duidelijk. Maar laat glashelder zijn dat de club elke negatieve verwijzing naar Nouri’s vreselijke leed ronduit walgelijk vindt en ten zeerste verwerpt.'

'We wensen Nouri, zijn familie en Ajax alleen maar alle sterkte toe en gaan ervan uit dat mensen zich in het vervolg onthouden van dit soort wanstaltige uitingen.'

Het is zondag exact een jaar geleden dat Nouri tijdens een oefenduel van Ajax met Werder Bremen ernstige hersenbeschadiging opliep. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws