Barcelona laat Paulinho na transfer van 40 miljoen binnen één jaar weer vertrekken

Barcelona laat Paulinho na transfer van 40 miljoen binnen één jaar weer vertrekken

Gepubliceerd: zondag 8 juli 2018 om 19:12zo 08-07-2018 om 19:12

Paulinho vertrekt per direct bij FC Barcelona. De 29-jarige Braziliaan maakt op huurbasis de overstap naar de Chinese topclub Guangzhou Evergrande. In augustus 2017 betaalde Barça zo'n 40 miljoen euro aan die club voor Paulinho. 

Binnen een jaar keert de international dus terug naar zijn oude werkgever. Guangzhou Evergrande bevestigt de transfer zondag via de officiële kanalen. Onduidelijk is nog Guangzhou een optie tot koop heeft bedongen. Paulinho heeft in Camp Nou nog een contract tot medio 2021. In 49 wedstrijden namens Barça kwam de rechtspoot tot negen doelpunten en drie assists

Zaterdag bevestigde Paulinho al dat hij meerdere aanbiedingen op zak had. Zondag is de middenvelder gepresenteerd door Guangzhou Evergrande. De Chinese grootmacht nam hem in 2015 over van Tottenham Hotspur. Daar wist de oud-speler van Corinthians in twee jaar tijd amper te imponeren.

"Ik heb ervoor gekozen om terug te keren naar de Super League. Ik hoop Guangzhou en de fans aan nog meer titels te helpen. Ik hoop ook dat ik de fans kan vermaken", wordt Paulinho geciteerd op de website van Guangzhou.

Eerder deze week kwam hij met Brazilië nog in actie op het WK in Rusland. De Goddelijke Kanaries werden in de kwartfinale verslagen door België. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws