Ten Hag: Het wordt voor dit drietal een race tegen de klok

Ten Hag: "Het wordt voor dit drietal een race tegen de klok"

08-07-2018 20:50
84

Het wordt voor Donny van de Beek behoorlijk lastig om op tijd fit te zijn voor de Europese wedstrijd tegen Sturm Graz, laat Erik ten Hag weten aan onder meer Ajax Life. De middenvelder kampt al een paar maanden met een liesblessure en is nog altijd niet fit.

Van de Beek maakt stappen in zijn herstel, maar de tijd begint te dringen. "Donny zit er dicht bij, maar trainde nog niet met de groep mee", vertelt Ten Hag. "Siem (De Jong, red.) (kuit) en Frenkie de Jong (enkel) deden dat vrijdag wel. Het wordt voor dit drietal een race tegen de klok." Ten Hag laat verder weten dat Daley Sinkgraven, die herstellende is van een knieblessure, 'nog wat verder weg is' dan Van de Beek, ondanks dat hij al wat langer meetraint.

Ten Hag over Hakim Ziyech, die maandag weer aansluit op de Ajax-training. "Ik heb Hakim gesproken kort nadat Marokko werd uitgeschakeld op het WK en hij was toen erg teleurgesteld, maar hij zei ook gelijk: maandag 9 juli ben ik er weer. Of ik nog had verwacht om Hakim terug te zien? Ik hield er wel rekening mee, ja. Ik weet ook hoe hij erin staat."