Update: Kuipers en Makkelie blijven in de race voor felbegeerde WK-finale

Update: Kuipers en Makkelie blijven in de race voor felbegeerde WK-finale

09-07-2018 13:00
70

Björn Kuipers heeft van de FIFA géén halvefinalewedstrijd toegewezen gekregen. Dat betekent echter niet dat het WK-avontuur van de 45-jarige arbiter uit Oldenzaal erop zit.

De Uruguyaan Andrés Cunha gaat het duel tussen België en Frankrijk leiden en de Turk Cüneyt Çakir krijgt Kroatie - Engeland. De FIFA lijkt dus voorbij te gaan aan Kuipers, die zaterdagmiddag voor de vierde keer in actie kwam in Rusland: hij floot Zweden - Engeland. 

Dat Kuipers geen halve finale gekregen heeft, wil niet zeggen dat hij het vliegtuig terug naar Nederland kan pakken. De FIFA kan er alsnog voor kiezen om hem de finale te geven, al heeft hij wel flinke concurrentie. 

Update 9/7: Kuipers blijft in de race voor de WK-finale. De FIFA heeft maandag aan diverse arbiters laten blijken dat zij het vliegtuig naar huis kunnen pakken. Kuipers kreeg te horen dat hij voorlopig in Rusland kan blijven. In totaal zijn er nog twaalf arbiters die mogen dromen van de finale op 15 juli. 

Ook voor Danny Makkelie was er goed nieuws. De Nederlandse videoscheidsrechter behoort tot een select groepje van tien VAR's die scheidsrechters assisteren tijdens het toernooi in Rusland.