'PEC wilde me graag overnemen, maar ik mocht niet weg van Ajax. Onbespreekbaar'

'PEC wilde me graag overnemen, maar ik mocht niet weg van Ajax. Onbespreekbaar'

09-07-2018 08:44
34

Zian Flemming maakt komend seizoen zijn debuut in de Eredivisie. Niet bij 'zijn' Ajax, maar in dienst van PEC Zwolle. De negentienjarige aanvaller staat te trappelen.

Flemming maakte voor het eerste kennis met PEC Zwolle tijdens de bekerfinale van 2014, toen Ajax met 5-1 de boot inging. "PEC Zwolle speelde 'ons' helemaal zoek", blikt hij terug in De Stentor. "Nu is het grappig dat ik toen zat te balen en vier jaar later bij de club speel die Ajax versloeg."

Een halfjaar geleden kon Flemming de overstap al maken. "PEC wilde me in de winterstop graag overnemen, maar ik mocht niet weg. Onbespreekbaar. Ik zat er niet mee, ik heb het jaar lekker afgemaakt bij Ajax. Ik ben met de beloften kampioen geworden in de Jupiler League, dat had ik niet willen missen."

Flemming wil er een 'topseizoen' van maken in Zwolle. "Ajax blijf ik natuurlijk volgen. Het is niet zo dat ik ineens op een andere manier naar de club ga kijken, alleen maar omdat ik nu een ander shirt draag. Behalve als ik met PEC Zwolle tégen Ajax speel. Dan is het een ander verhaal en moet ik gewoon de bal binnenschieten als de kans er is."