Willem II heeft nieuwe linksback bijna binnen: 'Bijzonder dat hij de kans krijgt'

Willem II heeft nieuwe linksback bijna binnen: 'Bijzonder dat hij de kans krijgt'

09-07-2018 11:22
25

James McGarry wordt zeer waarschijnlijk de volgende zomerversterking van Willem II. Sinds maandagochtend staat de Nieuw-Zeelandse linksback op het trainingsveld van de Tricolores. Het Brabants Dagblad meldt dat Willem II de twintigjarige back dinsdag hoopt te presenteren. 

Eerst moeten er nog een aantal formaliteiten worden afgerond, weet het BDAfgelopen zaterdag was McGarry aandachtig toeschouwer tijdens het eerste oefenduel van Willem II van de voorbereiding. 

Darije Kalezic werkte bij Wellington Phoenix samen met McGarry. "Bijzonder dat hij op het niveau van de Eredivisie een kans krijgt", zegt de trainer. "Door blessures heb ik hem niet zoveel aan het werk gezien. Maar het is wel een jongen met een hele goede mentaliteit."

Kalezic omschrijft de back als klein, sterk en redelijk snel. "Hij moet nog leren keuzes te maken en ook zijn overzicht moet nog verbeterd worden."

Technisch directeur Joris Mathijsen (foto) haalde eerder onder meer Thomas Meissner (ADO Den Haag) en Atakan Akkaynak (Bayer Leverkusen) naar Tilburg.