Falkenburg heeft verzoek voor Groenendijk: 'Daar ligt mijn kracht gewoon niet'

Falkenburg heeft verzoek voor Groenendijk: 'Daar ligt mijn kracht gewoon niet'

09-07-2018 12:27
39

Erik Falkenburg hoopt dat hij komend seizoen niet meer als linksbuiten wordt gebruikt door trainer Fons Groenendijk. De speler van ADO Den Haag staat veel liever op 'tien', vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Op de vleugel heeft Falkenburg het wel gezien. "De eerste seizoenshelft heb ik veel in de as gespeeld. Ik denk dat ik dat het beste kan. De tweede seizoenshelft speelde ik meer aan de zijkant. Dat is gewoon niet waar mijn kracht ligt. Dat heb ik ook met de trainer besproken. Het is simpel, ik heb mijn beste seizoenen gespeeld op 'tien'. Bij Willem II, bij Eagles, bij Sparta. Dat was mijn positie. Dat wil ik ook graag bij ADO", legt hij uit. 

Nu is het zaak om Groenendijk te overtuigen tijdens de voorbereiding. "Ik kan niet anders dan doelpuntjes maken en laten zien dat ik goed op 'tien' kan voetballen. Dan is het aan de trainer om mij daar neer te zetten of niet. Dat kan ik niet beslissen, maar aan de manier waarop ik me presenteer op die positie kan ik wél laten zien wat ik graag wil."

Goed ingevuld
Groenendijk vond Falkenburg afgelopen jaar prima renderen op de vleugel. "Hij heeft tegen me uitgesproken dat hij dat niet meer ambieert. Ik vind dat hij het voor het team goed heeft ingevuld. Hij heeft gedaan wat we tactisch van hem gevraagd hebben. Ik denk alleen niet dat hij er veel plezier aan heeft beleefd. Het is een jongen die plezier wil hebben in wat hij doet."