Transfer naar Arnhem na conflict en pesterijen in Turkije: Goed moment

Transfer naar Arnhem na conflict en pesterijen in Turkije: "Goed moment"

09-07-2018 12:45
24

Matus Bero is blij met zijn overstap van Trabzonspor naar Vitesse. De aanvallende middenvelder werd afgelopen week voor vier jaar vastgelegd door de Arnhemmers. In Turkije was Bero op een dood spoor beland.

Dagblad de Gelderlander beschrijft de treurige situatie van de Slowaak bij Trabzonspor. Als gevolg van achterstallige betalingen ontstond er een conflict tussen speler en club. Er was daarna sprake van pesterijen: zo mocht Bero niet meer met de selectie trainen. Hij moest vooral rondjes lopen. Zijn geld heeft-ie overigen nog altijd niet binnen.

"Vitesse kwam op een goed moment", zegt hij politiek correct. "Ik was toe aan een nieuwe omgeving. In mijn tweede seizoen in Trabzon heb ik veel te weinig gevoetbald. Bij Vitesse wil ik weer energie krijgen en mijn horizon verbreden. Ik wil weer lekker gaan voetballen."

Bero verwacht veel van zijn avontuur in Arnhem. "Het Nederlandse voetbal geldt als technisch en tactisch hoogwaardig. Ik ben nog jong en kan me bij Vitesse op allerlei vlak verbeteren."

Lees ook: Transfergekte in Arnhem: zó gaat het nieuwe Vitesse van Slutsky eruitzien