'Dit is mijn langste trainingskamp ooit, maar deze trainer laat ons heel erg vrij'

'Dit is mijn langste trainingskamp ooit, maar deze trainer laat ons heel erg vrij'

09-07-2018 14:29
42

Het is tijdens de trainingen afzien voor de spelers van Vitesse. Dat erkent Bryan Linssen. De oefensessies van de nieuwe coach Leonid Slutsky zijn pittig.

"Maar gelukkig doen we alles met de bal. Dat vinden voetballers erg fijn", vertelt Linssen aan de Gelderlander. De 27-jarige aanvaller is na periodes bij Fortuna Sittard, MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen wel wat gewend. Toch is het wennen. "Dit is mijn langste trainingskamp ooit."

"De trainingen zijn zwaar. Maar de oefeningen maken het goed toeven, hier. Met de bal is alles makkelijker op te brengen, dan wanneer je alleen meters moet maken zonder een bal te zien", vervolgt Linssen vanuit het Oostenrijkse Sankt Veit an der Glan.

De aanpak van Slutsky slaat aan bij Vitesse. "Deze trainer laat ons heel erg vrij", verklaart Linssen. "We hebben na de trainingen ook echt vrije tijd. We hoeven dan niet per se op de kamer te blijven. We mogen ook het centrum in voor een kop koffie. In dat opzicht is het allemaal heel erg relaxed."