Update: 'We hebben interesse, maar er lopen nog geen gesprekken met Ajax'

Update: 'We hebben interesse, maar er lopen nog geen gesprekken met Ajax'

10-07-2018 14:26
34

De Graafschap hoopt op de komst van Leeroy Owusu. De Superboeren willen de vleugelverdediger overnemen van Ajax. Dat meldt Omroep Gelderland maandag. 

Afgelopen seizoen werd de 21-jarige Owusu door Ajax gestald bij Almere City gestald. Eerder werd de jonge verdediger bij Excelsior gestald. Die samenwerking verliep overigens ongelukkig. Al in de winterstop stuurde Excelsior Owusu terug naar Amsterdam, omdat hij amper aan spelen toekwam. 

Het gepromoveerde De Graafschap is op zoek naar een linksback. Op die positie beschikt trainer Henk de Jong momenteel alleen over Jordy Tutuarima. Owusu is multifunctioneel: hij speelde bij Almere zo nu en dan ook als rechtsback. 

Omroep Gelderland meldt dat de onderhandelingen tussen Ajax en De Graafschap over Owusu 'moeizaam verlopen'. Het contract van de back loopt nog één jaar door. 

Update 10/7 14.26: Peter Hofstede, technisch manager in Doetinchem, erkent dat De Graafschap belangstelling heeft voor Owusu. "We hebben interesse in Owusu, maar er lopen nog geen gesprekken met Ajax", tekent de Gelderlander dinsdag op uit zijn mond. Volgens het dagblad 'worden de mogelijkheden onderzocht' om Owusu voor één jaar te huren.