Foto: World Sportsbusiness

De Jong komt aan in Midden-Oosten: transfer bijna officieel

De Jong komt aan in Midden-Oosten: transfer bijna officieel

09-07-2018 18:24
43

Nigel de Jong gaat voetballen in Qatar. De 33-jarige middenvelder ondertekent dinsdag een eenjarig contract bij Al Ahli. Maandag is De Jong aangekomen in het Midden-Oosten.

De oud-speler van onder meer Ajax en Manchester City zal dinsdag medisch gekeurd worden, waarna hij zijn handtekening zet onder een contract bij Al Ahli. Het afgelopen halfjaar speelde De Jong voor het Duitse FSV Mainz 05, maar daar werd zijn contract niet verlengd.

Al Ahli en De Jong hebben een optie in de verbintenis opgenomen voor een extra seizoen, bevestigt World Sportsbusiness, dat bij de transfer betrokken is, aan VoetbalPrimeur. De Jong kwam in totaal 81 keer in actie voor het Nederlands elftal. Daar lijkt het ook bij te blijven. Bondscoach Ronald Koeman gaf eerder aan dat hij niet van plan is om Wesley Sneijder, eveneens actief in Qatar, te betrekken in het ‘nieuwe Oranje’.

Voor De Jong wordt Al Ahli zijn achtste club, na dienstverbanden bij Ajax, Hamburger SV, Manchester City, AC Milan, LA Galaxy, Galatasaray en dus Mainz.

(Wout Stravers / VoetbalPrimeur)