'FC Twente wil stunten en hoopt op deal met FC Groningen, AZ en Sevilla'

'FC Twente wil stunten en hoopt op deal met FC Groningen, AZ en Sevilla'

Gepubliceerd: maandag 9 juli 2018 om 20:20ma 09-07-2018 om 20:20

Een gerucht uit Enschede: FC Twente wil stunten met de komst van Mike te Wierik. Dat meldt Twentesport maandag. De verdediger was vorig seizoen basisspeler van FC Groningen. Te Wierik heeft in Groningen nog een contract voor twee jaar.

Te Wierik is deze zomer wel in verband gebracht met een vertrek bij Groningen, maar nog niet aan Twente gelinkt. Twentesport meldt dat er deze week waarschijnlijk meer nieuws zal komen over de komst van nieuwe spelers.

Duidelijk is niet of de komst van Te Wierik haalbaar is en of de club zijn salaris kan betalen. Eerder wist Twente ook al te stunten met de komst van Wout Brama, die volgens RTV Oost 250.000 euro per jaar verdient in Enschede, veel meer dan de gemiddelde speler in de Keuken Kampioen Divisie.

Naast Te Wierik moet ook Rens van Eijden naar Twente komen. Van Eijden is momenteel reservespeler van AZ die door diverse andere media al eerder aan de Tukkers is gelinkt. Naar verluidt zit hij in de wachtkamer. Ook FC Emmen wilde hem hebben, maar de AZ'er heeft die club afgezegd.

De club hoopt ook nog op de komst van Xandro Schenk. De verdediger tekende een contract bij Sparta, maar wilde die verbintenis laten vernietigen omdat Twente hem een hoger salaris kon bieden. Twente heeft Sparta daarom financieel gecompenseerd. Twente hoopt verder nog op een aanvaller van het Spaanse Sevilla, die op huurbasis over moet komen. Het is niet duidelijk om wie het gaat.

Sponsors
Een aantal vermogende sponsoren is bereid om het financiële gat van zeven miljoen euro te dichten, weet Twentesport. Daardoor kan in ieder geval de eerste financiële nood opgelost worden. Het medium heeft vooralsnog geen bevestiging gekregen vanuit de club.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws