Kroatische bond neemt maatregelen en stuurt staflid naar huis: 'Ik begrijp het'

Kroatische bond neemt maatregelen en stuurt staflid naar huis: 'Ik begrijp het'

Gepubliceerd: maandag 9 juli 2018 om 20:39ma 09-07-2018 om 20:39

Ognjen Vukojevic is door de Kroatische bond naar huis gestuurd vanwege de omstreden video na de kwartfinale tegen Rusland. De voormalig international reisde als scout mee met de Kroatische ploeg naar het WK in Rusland.

Vukojevic riep samen met verdediger Domagoj Vida, beter bekend als de knipoog-Kroaat, pro-Oekraïnse teksten. Dat ligt momenteel erg gevoelig bij de Russen. Vida kreeg van de FIFA een waarschuwing, maar Vukojevic is door de bond naar huis gestuurd. "Ik begrijp en respecteer de beslissing van de Kroatische voetbalbond", laat Vukojevic in een reactie weten.

"Ik wil geen blok aan het been van het team zijn, zeker niet voorafgaand aan een halve finale op het WK, wanneer de ploeg behoefte heeft aan rust. Het was niet mijn bedoeling om mijn uitspraken een politieke lading te geven en wilde alleen mijn vrienden in Oekraïne bedanken voor de steun, net als mijn werkgever, Dynamo Kiev, omdat ze toestonden dat ik naar het WK mocht."

"Ik begrijp dat mijn teksten verkeerde geïnterpreteerd konden worden. Daar bied ik mijn excuses voor aan. Ik verontschuldig me tegenover het Russische publiek als ze het op die manier hebben opgevat. Ik ben enorm trots op wat Kroatië tot nu toe heeft gepresteerd in Rusland en wil ze enorm veel succes wensen voor de rest van het toernooi. Ik zal hun grootste fan zijn tot het einde!"

Lees meer over: WK 2018 Kroatië

Poll

Terecht dat hij naar huis is gestuurd?

(805 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws