'Kans op Eredivisie-rentree erg klein: Lampard concurreert met clubs om Mount'

'Kans op Eredivisie-rentree erg klein: Lampard concurreert met clubs om Mount'

Gepubliceerd: maandag 9 juli 2018 om 21:18ma 09-07-2018 om 21:18

De kans dat Mason Mount komend seizoen in de Eredivisie speelt wordt kleiner en kleiner. Frank Lampard hoopt de middenvelder van Chelsea naar Derby County te halen.

Dat meldt The Telegraph in Engeland. Mount is een van de grootste talenten van Chelsea die bij diverse clubs hoog op het verlanglijstje staat. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Vitesse, waar hij een van de uitblinkers was. Aan het einde van het seizoen werd hij gelinkt aan Engelse clubs, maar ook aan Ajax en PSV. Duidelijk is niet of die clubs nog steeds belangstelling hebben. Vitesse hoopte Mount nog een jaar te huren, maar dat lijkt onmogelijk.

Lampard hoopt Mount een jaar lang te huren van Chelsea. De oud-prof weet alles van de negentienjarige Engelsman, omdat hij jarenlang heeft rondgelopen bij The Blues. Mount was de aanvoerder van Lampards assistent Jody Morris. Onder leiding van Mount won het jeugdelftal van Chelsea de FA Youth Cup in 2017.

Of Lampard Mount binnen kan halen, moet worden afgewacht. Boulevardkrant The Sun schreef in mei dat onder meer Queens Park Rangers, Reading en Norwich City interesse in hem hebben. Ook Ajax, PSV, Sporting Portugal en Werder Bremen werden toen genoemd. Even later meldde ook Voetbal International dat Ajax interesse had in Mount.

Poll

Waar moet Mount voor kiezen?

(823 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws