De Bruyne verklaart Belgisch succes: 'Zo snel mogelijk naar het buitenland'

De Bruyne verklaart Belgisch succes: 'Zo snel mogelijk naar het buitenland'

Gepubliceerd: dinsdag 10 juli 2018 om 08:24di 10-07-2018 om 08:24

Kevin De Bruyne is een van de blikvangers bij België, dat dinsdagavond de halve finale van het WK speelt tegen Frankrijk. Hij draait er niet om heen als hem wordt gevraagd wat bepalend is geweest voor het succes van de huidige generatie Rode Duivels.

"Zo snel als het kan naar het buitenland gaan. De kans krijgen om je daar te ontwikkelen met de beste spelers", zei De Bruyne op de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf. De 27-jarige middenvelder prijst dus niet de Belgische jeugdopleiding aan. "Er is best talent in België, maar in een ander land gaat het sneller."

"Vijftien jaar terug voetbalde er nauwelijks een international in een grote competitie", vervolgt De Bruyne. "Toen Kompany en Fellaini gingen en ze het in Duitsland en Engeland goed deden, zeiden de clubs daar dat er misschien meer een kans moesten krijgen. Je moet in de top kunnen spelen, dan word je beter."

Zelf profiteerde De Bruyne van de samenwerking met Pep Guardiola bij Manchester City. "Hij heeft me individueel een eind geholpen. Bij Manchester City spelen we een totaal ander soort voetbal. We kunnen met België niet in een keer zo gaan voetballen als in een team van Pep. Je hebt een hoop tijd nodig om dat erin te slijpen. Die tijd is er bij de nationale ploeg niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt België - Frankrijk?

Zege België
43%
Zege Frankrijk
57%
(5706 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws