'Ik word er voortdurend mee om de oren geslagen in België: waar is Holland nu?'

'Ik word er voortdurend mee om de oren geslagen in België: waar is Holland nu?'

10-07-2018 08:41
89

Tweevoudig Oranje-international Ruud Vormer heeft het momenteel zwaar te verduren in België. De huidige malaise bij het Nederlands elftal tekent schril af bij de successen van de Rode Duivels op het WK en dat wordt er flink ingewreven.

"Ik word er voortdurend mee om de oren geslagen in België. Waar is Holland nu? Tja, ik kan er niks tegenin brengen. Nederland zit thuis en België doet het fantastisch", zegt de aanvoerder van Club Brugge, die met zijn gezin in Gent woont, tegen De Telegraaf.

Vormer ziet de Belgische WK-gekte steeds meer toenemen. "Het leeft enorm. Het is een gekkenhuis. Je ziet allemaal vlaggen en versierde auto's, te vergelijken met de Oranjekoorts in Nederland toen we het goed deden. Het geloof wordt steeds groter dat België wereldkampioen kan worden. Al zijn de Belgen van nature bescheiden en blazen ze niet zo snel hoog van de toren. Op tv zijn ze bijvoorbeeld voorzichtig richting de wedstrijd tegen Frankrijk. Er is veel respect voor het Franse team."

Vormer beleeft veel plezier aan het aanvallende voetbal van de Rode Duivels. "Wat een geweldige wedstrijd was het tegen Brazilië. Het meest geniet ik van Eden Hazard. Wat die met een bal kan. Echt ongelofelijk. En die snelheid die hij in het spel brengt. Heel mooi om te zien."