Juventus wordt onverslaanbaar: mét Cristiano Ronaldo twee teams van topkwaliteit

Juventus wordt onverslaanbaar: mét Cristiano Ronaldo twee teams van topkwaliteit

10-07-2018 11:00
51

Mét Cristiano Ronaldo in de gelederen wil Juventus na 22 jaar eindelijk weer de beste club van Europa worden. Nu de transfer van de Portugese superster naar Turijn een kwestie van tijd lijkt, moet trainer Max Allegri zich alvast gaan buigen over het plaatje voor komend seizoen. Het wordt sowieso een boeiende puzzel: landskampioen Juve kan probleemloos twee teams van topkwaliteit opstellen. 

AS Roma strikte al tien nieuwelingen, Internazionale smijt met miljoenen en ook vice-kampioen SSC Napoli en de nieuwe trainer Carlo Ancelotti hebben grootse plannen. De ambities zijn torenhoog in Rome, Milaan en Napels, maar de kampioen van 2019 is in feite vòòr de eerste speelronde van het nieuwe Serie A-seizoen bekend. Het ongenaakbare Juventus gaat de concurrentie al tijdens de warming-up knockout slaan door Cristiano Ronaldo deze maand naar het Allianz Stadium te halen.

De Oude Dame is volgens tal van media volop in onderhandeling met Real Madrid en zaakwaarnemer Jorge Mendes over de komst van CR7. Na zeven opeenvolgende landstitels is de beste van Italië worden eigenlijk geen uitdaging meer. Juve is er nu op gebrand om de hegemonie van uitgerekend Real te doorbreken en de beste van Europa te worden.


De laatste eindzege in de Champions League dateert van 1996; de vijf finales die daarna bereikt werden, gingen allemaal verloren. Een gigantische frustratie. Met vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar Ronaldo in de gelederen moet De Cup met de Grote Oren terug naar Turijn - en met het geweldige spelersmateriaal dat trainer Max Allegri tot zijn beschikking krijgt, is dat eigenlijk ook een must. 

Vraagteken onder de lat
Vanwege het afscheid van de legendarische Gianluigi Buffon krijgt Juventus na zeventien jaar een nieuw gezicht in het doel. Allegri heeft de keuze uit twee keepers: mogelijk wordt Wojciech Szczęsny, afgelopen seizoen bankzitter, de nieuwe nummer één. Italiaanse media voorspellen echter dat Allegri kiest voor Matteo Perin. De 25-jarige Italiaan kwam deze zomer voor circa twaalf miljoen over van Genoa. 


Routine en troonopvolgers
Juve nam in juni afscheid van de 34-jarige Stephan Lichtsteiner. Hij ging aan de slag bij Arsenal. Joao Cancelo (prijskaartje: 40 miljoen) werd vastgelegd als zijn opvolger. Captain Giorgio Chiellini en collega-verdediger Andrea Barzagli kregen afgelopen maand een nieuw contract. Juve beschikt ook nog over  Mehdi Benatia. Mattia Caldara en Daniele Rugani zullen op termijn de troonopvolgers worden van de drie dertigers. In Turijn heeft men hoge verwachtingen van de Italiaanse stoppers. Alex Sandro is eerste keus op links en Mattia De Sciglio kan op beide flanken in de achterhoede uit de voeten. 

Overvloed van kwaliteit
De opties op het middenveld zijn om van te watertanden. Afgelopen seizoen vormden Miralem Pjanic, Sami Khedira en/of Blaise Matuidi vaak het blok voor de defensie. De transfervrije Emre Can werd deze zomer toegevoegd aan de selectie. Ook clubman Claudio Marchisio en de multifunctionele Stefano Sturaro staan nog onder contract. Rodrigo Bentancur, basisspeler bij Uruguay op het WK, mocht afgelopen seizoen al regelmatig aan het grote werk ruiken. Hij hoopt nu op een definitieve doorbraak. 


Tranferrumoer rond aanvallers
De waarschijnlijke komst van Ronaldo naar Juventus leidt de laatste dagen tot tal van transfergeruchten. Wordt goalgetter Gonzalo Higuain opgeofferd? En wat gebeurt er met Paolo Dybala? Voorlopig zijn de twee Argentijn nog gewoon in dienst van Juve. Het wordt een interessante puzzel, maar met Dybala op 10, Ronaldo in een vrije rol vanaf links en Higuain in de spits kan Allegri in principe bouwen aan een team waarin zij alledrie renderen. Douglas Costa, Juan Cuadrado en Federico Bernardeschi strijden om de vacature op rechts. Oók nog beschikbaar: Mario Mandžukić, Marko Pjaca en Moise Kean. Minimaal één van hen zal deze zomer verkocht of verhuurd worden. 

Bankzitters: Szczesny, De Sciglio, Barzagli, Rugani, Caldara, Can, Sturaro, Matuidi, Bentancur, Cuadrado, Bernardeschi, Pjaca en Mandzukic

Gaat Juventus met deze selectie de Champions League winnen? En in welke opstelling moet er gespeeld worden? Deel het in de comments!