'Lille komt bij zoektocht naar extra doelman uit bij Nederlander'

'Lille komt bij zoektocht naar extra doelman uit bij Nederlander'

Gepubliceerd: dinsdag 10 juli 2018 om 11:13di 10-07-2018 om 11:13

Het Franse Lille zou in de zoektocht naar een doelman zijn uitgekomen bij een Nederlander. Maarten Stekelenburg wordt gezien als mogelijke versterking voor de Franse ploeg.

Dat meldt althans France Football. Volgens het medium moet Stekelenburg in Lille de concurrent worden van Mike Maignan, de huidige eerste doelman van Lille. De interesse voor de Nederlandse sluitpost komt vooral door de aanwezigheid van Luis Campos, momenteel de sportief directeur van Lille. Hij kent Stekelenburg nog uit de tijd dat hij werkzaam was bij AS Monaco.

De 35-jarige Stekelenburg speelde tussen 2014 en 2015 een jaar op huurbasis voor Monaco. Dat was overigens geen daverend succes: Stekelenburg kwam toen niet verder dan één duel in de Ligue 1, vier in de Coupe de France en drie in de Coupe de la Ligue.

Stekelenburg staat nog een jaar onder contract bij Everton, maar lijkt daar weinig uitzicht te hebben op speeltijd. Het afgelopen seizoen kwam de in Haarlem geboren sluitpost ook al nauwelijks in actie. Aangezien Jordan Pickford een uitstekend WK doormaakt, lijkt het uitgesloten dat Stekelenburg komend seizoen wel de eerste doelman zal zijn van The Toffees.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws