'Championship is fysiek, Eredivisie is een goede leerschool voor jonge spelers'

'Championship is fysiek, Eredivisie is een goede leerschool voor jonge spelers'

Gepubliceerd: dinsdag 10 juli 2018 om 12:02di 10-07-2018 om 12:02

Chelsea-huurling Jake Clarke-Salter hoopt via Vitesse een doorbraak in de Premier League te forceren. Makkelijk zal dat niet worden, beseft de twintigjarige centrale verdediger zelf ook.

"Het niveau van de Premier League is ontzettend hoog. Het is zwaar om aan alle eisen te voldoen", erkent Clarke-Salter in gesprek met Tubantia. Dat de verdediger vorig jaar wereldkampioen werd met Engeland onder-20 is dan ook niet voldoende om een kans te krijgen op Stamford Bridge.

Clarke-Salter doorliep de jeugdopleiding van Chelsea en speelde tussendoor bij Bristol Rovers en Sunderland. "Bij Sunderland zitten duizenden fans. De beleving is enorm. We vochten tegen degradatie uit de Championship. Voetbal is een fysiek zware sport. Maar onderschat de mindgame niet. Mentale weerbaarheid is heel belangrijk. Dat leert degradatievoetbal je wel."

In Arnhem wil Clarke-Salter vooral 'veel wedstrijden spelen en weer beter worden'. "De Eredivisie is een technisch vaardige competitie. Op dat vlak hoop ik door te groeien. De Championship is fysiek. De eredivisie is een goede leerschool voor jonge spelers."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws