WK-finale lonkt voor België: Eerlijk: met de Nederlanders zijn we niet bezig

WK-finale lonkt voor België: "Eerlijk: met de Nederlanders zijn we niet bezig"

Gepubliceerd: dinsdag 10 juli 2018 om 16:00di 10-07-2018 om 16:00

Heel België telt af naar 20.00 uur, als de Rode Duivels in Sint-Petersburg aftrappen tegen Frankrijk. De inzet: een historische plek in de WK-finale. Voor VoetbalPrimeur aanleiding om contact te zoeken met onze Belgische website en hoofdredacteur Daan Slingers.

België kan voor het eerst de WK-finale bereiken. Hoe is het met de zenuwen?
"Het hele land is zenuwachtig. Iedereen kijkt uit naar 20.00 uur. We beseffen maar al te goed dat dit onze grote kans is. Zelf sliep ik slecht. Hartkloppingen. Ik besef dat het te gek voor woorden is, maar ik ben niet alleen. Op straat en op social media leeft het als nooit tevoren. Kijk maar eens op Ishetalachtuur.be. Dat zegt genoeg."

Hoe schat je de kansen in tegen Frankrijk?
"Cliché, maar het is 50/50. Beide teams zijn ongelofelijk sterk. Het zijn de twee beste ploegen van het WK, zij het wel met een aparte stijl. België heeft leuker gevoetbald dan de Fransen, zonder arrogant te zijn. België heeft kleur gegeven aan het toernooi. Veertien goals tot nu toe, dat zegt veel."

Op welke spelers rekenen de Belgen vanavond?
"Op het team. Tegen Brazilië en Japan hadden we iedereen nodig. Dat is nu weer het geval. In de laatste twee wedstrijden scoorden we in de omschakeling. Dat kan alleen als álles klopt. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op Hazard, die een Frans verleden heeft. Maar offensief moeten Lukaku en De Bruyne er ook weer staan. En Courtois is er altijd. De voorbije vijf jaar was hij de meest constante Rode Duivel."

Welke Fransen worden in België het meest gevreesd?
"Kylian Mbappé. Dat hij de afgelopen dagen kampte met pijntjes, was hier nieuws. Maar we maken ons geen illusies: Mbappé speelt en gaat het ons moeilijk maken. Ook met Griezmann moet je ook altijd rekening houden. Hij speelt niet goed, maar is wel beslissend. Wij hebben de pech dat Thomas Meunier net deze match - tegen 'zijn' Frankrijk - geschorst is. Martinez zal dus opnieuw iets nieuws moeten bedenken. Tegen Brazilië lukte dat, hopelijk nu weer."

Kan het jennen van de Nederlanders straks beginnen?
"Eerlijk: met de Nederlanders an sich zijn we momenteel niet bezig. Het is nu pro-België, niet contra Nederland. We beseffen dat heel wat jongens bij jullie het spelletje geleerd hebben en dat jullie ons het succes niet misgunnen. Wel is het zo dat een paar journalisten, zoals Valentijn Driessen, het hier moeten ontgelden. Zij zagen het niet zitten in de Rode Duivels en krijgen nu de boomerang terug in hun gezicht."

Wordt België wereldkampioen?
"Kevin De Bruyne zou zeggen: Nog twee matchen. De wil om te winnen bij de Belgen was nog nooit zo groot. Het kan echt gebeuren. Laten we hopen dat mijn voorspelling voor het toernooi niet uitkomt. Toen meende ik dat we Brazilië gingen verslaan, maar in de halve finale verliezen van de latere toernooiwinnaar Frankrijk. Ik heb nog nooit zo hard gehoopt dat ik er naast zit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: WK 2018 België

Poll

Wat wordt België - Frankrijk?

Zege België
38%
Zege Frankrijk
56%
Gelijkspel
7%
(2553 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws