'Probleemjongen' Labyad: 'Jongens van buitenaf verdienden vijf keer meer dan ik'

'Probleemjongen' Labyad: 'Jongens van buitenaf verdienden vijf keer meer dan ik'

11-07-2018 06:59
55

Zakaria Labyad kreeg in het verleden vaak het predicaat 'lastige jongen'. Volgens de Ajacied is dat de grootste onzin, zo stelt hij in gesprek met Voetbal International. 

"Ik hoor het eens in de zo veel tijd voorbijkomen, dat ik een probleemkind zou zijn. Volgens mij kun je elke trainer bellen onder wie ik heb gespeeld. Ik heb nooit met trainers of andere stafleden ruzie gehad. En volgens mij is er ook nooit te klagen geweest over mijn inzet of gedrag", aldus Labyad in gesprek met Voetbal International.

Het beeld van een probleemkind ontstond toen Labyad vertrok bij PSV, omdat hij er met de club niet uitkwam over een nieuw contract. "Jongens van buitenaf die wekelijks op de bank zaten, verdienden vier of vijf keer meer dan ik. We kwamen er niet uit en toen ben ik transfervrij vertrokken. Ik kon me voorstellen dat ze het niet leuk vonden bij PSV. Het zorgde voor een vervelend einde van een mooie tijd in Eindhoven. Ik was ook plotseling die lastige jongen."

Volgens Labyad hoeven de supporters van Ajax komend seizoen geen problemen te vewachten. "Het leven om het voetbal heen is voor mij ook rustiger geworden. Ik ben vorig jaar getrouwd, heb veel steun van mijn vrouw en vind het fijn om thuis te zijn. Dat zorgt ook voor rust." Zijn vrouw voorziet de aanvallende middenvelder zo nu en dan ook nog van een goede tip. "Soms zegt ze ook dat ik weleens wat meer mag lachen als ik voor de camera sta, dat ik soms zo chagrijnig kijk, terwijl ik dat helemaal niet ben. Maar ik doe het niet expres."