Van der Vaart over transfer Ronaldo: 'Dat is de enige reden waarom hij het doet'

Van der Vaart over transfer Ronaldo: 'Dat is de enige reden waarom hij het doet'

11-07-2018 07:46
67

Rafael van der Vaart vindt het jammer dat Cristiano Ronaldo vertrekt bij Real Madrid. Toch vindt de oud-speler van de Koninklijke dat de Portugese superster een groot afscheid verdient.

"Ik had hem graag nog bij Real gezien, maar misschien wilde hij nog een keer in Italië spelen. Ik hoop in ieder geval dat hij een groots afscheid krijgt daar. Het zou gek zijn als ze dat niet zouden doen", stelt hij in gesprek met de NOS. "Ik vind het echt jammer. Ronaldo hoort gewoon bij Real. Hij heeft daar zo lang gespeeld en ik had het mooi gevonden als hij daar zijn carrière beëindigd had."

Van der Vaart speelde in het seizoen 2009-2010 samen met Ronaldo. "Hij is een geweldige gozer en ongelooflijk fit. Of hij dat blijft? Dat moet je op die leeftijd echt per jaar bekijken." Na 2010 speelde Ronaldo nooit ergens anders. Nu kiest hij voor een transfer naar Italië. Dat kan volgens Van der Vaart maar om één reden zijn. "Hij wil Juventus de Champions League geven. Dat is denk ik de enige reden waarom hij het doet."

Hoewel Ronaldo ook commercieel gezien een interessante aankoop kan zijn, is Van der Vaart wel verbaasd over de transfersom die de Oude Dame neertelt voor Ronaldo. "Ik vind die transfersom van 100 miljoen wel jammer. Voor iemand van 33 is dat echt een behoorlijk bedrag."