Speler van het jaar vertrekt transfervrij: 'Bomber van Breda' heeft nieuwe club

Speler van het jaar vertrekt transfervrij: 'Bomber van Breda' heeft nieuwe club

Gepubliceerd: woensdag 11 juli 2018 om 08:08wo 11-07-2018 om 08:08

'De Bomber van Breda' heeft een nieuwe club gevonden. Alex Schalk maakt de overstap naar het Zwitserse Servette FC. Dat schrijft de aanvaller zelf op Instagram. 

De club heeft de komst van Schalk overigens nog niet bevestigd. Schalk stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij het Schotse Ross County, maar verlaat die club nu transfervrij. In Schotland werd hij het afgelopen seizoen uitgeroepen tot speler van het jaar. Dat kwam met name doordat hij in de finale van de League Cup-finale verantwoordelijk was voor de winnende goal en Ross County de eerste prijs uit de clubhistorie bezorgde.

Schalk komt uit de jeugdopleiding van NAC Breda en maakte uiteindelijk ook zijn debuut in de hoofdmacht. Hij vertrok daarna naar Go Ahead Eagles en werd tussendoor nog verhuurd aan Jong PSV. Toen hij in augustus 2015 zonder club zat, haalde Ross County hem op. Nu is Schalk opnieuw transfervrij. In Servette FC, dat uitkomt op het tweede niveau van Zwitserland, heeft Schalk een nieuwe uitdaging gevonden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws