Lof voor vrije trap Van Hooijdonk: 'Naast z'n vader is het net synchroon schieten'

Lof voor vrije trap Van Hooijdonk: 'Naast z'n vader is het net synchroon schieten'

11-07-2018 08:28
15

Sydney van Hooijdonk zette onlangs zijn handtekening onder zijn eerste profcontract bij NAC Breda. Daarnaast werd de zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk direct toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal. Daarin laat hij zien, net als zijn vader, over een uitstekende vrije trap te beschikken.

In de afgelopen twee oefenduels van NAC vond Van Hooijdonk het net, waarmee hij laat zien een neusje voor de goal te hebben. Van Hooijdonk blijkt bovendien een goede band te hebben met Mikhail Rosheuvel, die lovend is over de tiener. Rosheuvel is vooral te spreken over de specialiteit van Van Hooijdonk: vrije trappen nemen. "Hij lijkt een beetje op zijn vader hè? Als je die twee bij vrije trappen naast elkaar zet, is het net synchroon schieten", vertelt hij tegen BN De Stem.

Dat Van Hooijdonk nog maar achttien jaar is, betekent volgens Rosheuvel niet dat hij geen vrije trappen zou mogen nemen. "Als hij ze goed kan nemen, maakt leeftijd niet uit. Dan is het logisch dat hij ze opeist", stelt hij. In de oefenduels tegen Madese Boys (1-5) en Victoria'03 (1-7) bleken de twee elkaar in ieder geval makkelijk te kunnen vinden. "Ik kan het goed vinden met Te Vrede en Sydney. Je ziet vaker mooie koppeltjes ontstaan."