Update: 'Kampioen van Jong Ajax wordt ploeggenoot van Dost in Portugal'

Update: 'Kampioen van Jong Ajax wordt ploeggenoot van Dost in Portugal'

19-07-2018 23:45
29

FC Porto heeft het oog laten vallen op Mees de Wit. De Portugese grootmacht lijkt een poging te wagen om de twintigjarige aanvaller deze zomer in te lijven. De Wit stond tot voor kort onder contract bij Ajax. 

Afgelopen seizoen speelde De Wit vijf duels namens Jupiler League-kampioen Jong Ajax. In oktober werd de jonge linksbuiten tijdelijk uit de selectie van het team van trainer Michael Reiziger gezet. Volgens de zaakwaarnemer van De Wit had dat 'niets met gedrag of instelling te maken'. 

Het contract van De Wit liep eind juni af. Volgens sportkrant Record overweegt FC Porto nu om de vleugelaanvaller in te lijven. De Wit is niet in beeld voor het eerste elftal, weet het medium. In eerste instantie zou hij worden gehaald voor FC Porto B. Van daaruit kan hij zich ontwikkelen en mogelijk opstomen naar de Primeira Liga. 

Update 19/7, 23.45 uur: Niet FC Porto, maar Sporting Portugal lijkt de nieuwe werkgever te worden van Mees de Wit. Dat meldt het Portugese Record donderdag. Naast Porto vist ook Red Bull Salzburg achter het net. De twintigjarige vleugelspeler tekent voor drie jaar in Lissabon. Hij komt transfervrij over van Ajax, waar hij zijn contract niet wilde verlengen nadat deze was afgelopen.