Van Persie helpt Feyenoord-pareltje: 'Ik wil zo snel mogelijk mijn debuut maken'

Van Persie helpt Feyenoord-pareltje: 'Ik wil zo snel mogelijk mijn debuut maken'

11-07-2018 10:43
19

Orkun Kökcü wil 'zo snel mogelijk' zijn officiële debuut maken in het eerste elftal van Feyenoord. Dat zegt de tiener voor de camera van Feyenoord TV. Momenteel is Kökcü met zijn club op trainingskamp in Zwitserland. 

Het doel voor komend seizoen is glashelder, blijkt uit de woorden van de zeventienjarige stilist. "Ik wil slagen in het betaald voetbal. Dat ik mee mag op trainingskamp is een kleine eerste stap. Ik hoop een goede indruk te maken op de trainer en hoop zo snel mogelijk mijn debuut te maken."

In mei kreeg hij te horen dat hij deze maand met Feyenoord 1 op trainingskamp mocht. "Dat is iets waar ik altijd naar heb uitgekeken. Met de grote jongens mee op trainingskamp, dat is waar je het voor doet. Ik heb me er tijdens de vakantie goed op voorbereid, conditioneel en fysiek. Nu sta ik er en moet ik alles laten zien wat ik kan. Natuurlijk is het verschil met Feyenoord O19 wel groot. Je traint nu met jongens als Berghuis, Vilhena en Van Persie. Dat is wel wat anders."

De aanvallende middenvelder wil vooral veel leren van teamgenoten. "Van Persie probeert me veel te helpen. Hij heeft veel ervaring in de top en heeft met grote spelers gespeeld. Daar probeer ik van te leren. Daarnaast leer ik ook van andere middenvelders, zoals Vilhena en Ayoub. Maar eigenlijk kan ik hier van iedereen wel iets leren."