'Brands maakt Barça-flop prioriteit nummer één van Everton na goed WK'

'Brands maakt Barça-flop prioriteit nummer één van Everton na goed WK'

11-07-2018 11:55
16

Everton heeft alle pijlen gericht op Yerry Mina. De verdediger van FC Barcelona, die op het WK in Rusland indruk maakte, prijkt momenteel bovenaan het wensenlijstje van Everton, zo meldt Liverpool Echo

De club uit Liverpool is geïnteresseerd in de Colombiaanse centrale verdediger, maar van een daadwerkelijke deal is voorlopig zeker nog geen sprake. Wel wil de club een poging wagen om Mina los te weken bij FC Barcelona. Marcel Brands, die sinds kort verantwoordelijk is voor het transferbeleid van de Premier League-club, wil de verdediging van Everton hervormen. De club is ook nog op zoek naar een nieuwe linksback.

Eerder meldde hetzelfde medium al dat Everton een oogje heeft op de Colombiaan. Barcelona lijkt bereid om Mina te laten gaan. Afgelopen winter kwam hij voor zo'n twaalf miljoen naar de winnaar van de Primera Division, maar Mina wist geen moment indruk te maken. Volgens eerdere berichten mag de mandekker, die persoonlijk wél een relatief succesvol WK beleefde met Colombia, voor 24 miljoen euro vertrekken, zodat er in de Barça-selectie plaats is voor een nieuwe non-Europese speler.