Arsenal slaat weer toe en presenteert vijfde zomeraanwinst van Emery

Arsenal slaat weer toe en presenteert vijfde zomeraanwinst van Emery

11-07-2018 12:10
19

Arsenal heeft ook de transfer van Matteo Guendouzi (19) afgerond. Daarmee is de aangekondigde dubbele transferklapper in kannen en kruiken. Dinsdag werd namelijk de komst van Lucas Torreira al bekendgemaakt. 

Guendouzi, spelend als defensieve middenvelder, komt naar verluidt voor tien miljoen euro over van Lorient uit de Ligue 2. De Fransman maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Lorient en sindsdien kwam hij dertig keer in actie voor de hoofdmacht. Bovendien kwam hij uit voor verschillende nationale jeugdelftallen. 

"Van alle clubs heb ik altijd het meest van Arsenal gehouden, ik wilde als kind altijd al voor deze club spelen", reageert Guendouzi op de website van Arsenal. "Het maakt me trots, het is geweldig. Ik hoop dat ik veel kan bereiken hier. Ik wil een topspeler van Arsenal worden."

Unai Emery, manager van de Londense club, is blij met de versterking. "Het is een zeer getalenteerde speler en veel clubs waren geïnteresseerd in hem. Hij heeft een enorm potentieel en heeft al veel ervaring opgedaan bij het eerste elftal van Lorient. Hij wil leren en beter worden, hij zal een belangrijk deel uitmaken van onze eerste selectie", aldus Emery. 

Guendouzi is in totaal de vijfde zomeraanwinst van Arsenal. Eerder kwamen Bernd Leno, Stephan Lichtsteiner, Sokratis Papastathopoulos en dus ook Torreira naar de Premier League-gigant.