'Ik zei voor het eerst: als er een kans komt, sta ik open voor vertrek bij PSV'

'Ik zei voor het eerst: als er een kans komt, sta ik open voor vertrek bij PSV'

11-07-2018 14:30
14

Phillip Cocu liet ruim drie maanden geleden al aan de leiding van PSV weten dat hij oren had naar een nieuwe uitdaging. In juni besloot de succestrainer van de landskampioen in te gaan op de avances van Fenerbahçe. 

"Eind maart had ik een gesprek met Marcel (Brands, red.) en Toon (Gerbrands, red.) om te praten over de toekomst van eenieder en over PSV. Zulke gesprekken voerden we vaker. Altijd zei ik: ik blijf bij PSV. Nu zei ik voor het eerst: ik wil graag bij PSV blijven, maar als er een kans in het buitenland komt voor mij die ik interessant vind, dan sta ik daar voor open", blikt Cocu terug in een uitgebreid interview met Voetbal International. 

"Toen Fenerbahçe kwam, heb ik Toon vrijwel direct gebeld en gezegd: dit speelt er, het is nog niet rond, maar weet dat ik ermee bezig ben in mijn hoofd. Dus compleet verrast was de clubleiding niet."

"Wel vond ik het heel moeilijk dat ik het stil moest houden voor mensen met wie ik heel nauw had samengewerkt. Dat kwam doordat zowel PSV als Fenerbahçe me dat had gevraagd", voegt Cocu toe. "Beide clubs hadden namelijk nog dingen te regelen. Maar toen het naar buiten leek te komen, heb ik ze zo snel mogelijk bijna allemaal persoonlijk gebeld."