'Fiscusprobleem' reden achter monsterdeal Ronaldo: 'Hij is klaar met Spanje'

'Fiscusprobleem' reden achter monsterdeal Ronaldo: 'Hij is klaar met Spanje'

11-07-2018 15:44
50

De waanzinnige transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus heeft vooral te maken met de problemen die de superster in Spanje heeft ervaren met de fiscus. Guido Albers, zaakwaarnemer van onder meer Wesley Sneijder en Frank de Boer, zegt dat woensdag bij Radio 538. 

"Hij heeft volgens mij het gevoel dat de fiscus achter zijn commerciële inkomsten aanzit. Die inkomsten zijn vier keer zo groot als zijn salaris en - daar zit de pijn", legt Albers uit bij het radiostation. 

Wedden

Meer odds

"Ronaldo heeft onlangs een boete van vijftien miljoen betaald om te voorkomen dat hij naar de gevangenis moest. Hij heeft nu zoiets van: ik ben klaar hier, ik heb alles gewonnen wat er te winnen valt en ga nu een land zoeken waar ik sportief wat kan presteren en waar het geld goed geregeld is."

"Dit is gewoon een fiscusprobleem. Hij is klaar met Spanje", besluit Albers. Juventus maakte dinsdag bekend dat Ronaldo voor honderd miljoen ero is overgenomen van Real. In Turijn gaat de vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar een slordige dertig miljoen per seizoen verdienen. 

Lees ook: Juventus wordt onverslaanbaar: mét Cristiano Ronaldo twee teams van topkwaliteit