'De club wilde voor hetzelfde bedrag verlengen, na alles wat ik heb gepresteerd'

'De club wilde voor hetzelfde bedrag verlengen, na alles wat ik heb gepresteerd'

Gepubliceerd: woensdag 11 juli 2018 om 16:14wo 11-07-2018 om 16:14

Na een indrukwekkend seizoen in Australië bij Melbourne Victory heeft Leroy George besloten om weg te gaan bij de club. De oud-aanvaller van onder meer FC Utrecht en NEC is nu in onderhandeling met diverse clubs uit Australië.

George (31) vertelt dat in een groot interview met VICE Sports. De aanvaller stelt dat er 'bepaalde mensen' zijn die hun afspraken met zijn zaakwaarnemer niet zijn nagekomen. "We hadden afgesproken dat als ik goed zou presteren dat ook in het volgende contract te zien zou zijn", vertelt George. "De club wilde ook graag verlengen, maar dan gewoon voor hetzelfde bedrag."

Daar voelde de buitenspeler niets voor. "En dat na alles wat ik daar het afgelopen jaar heb gepresteerd. Met alle respect, maar dat ging hem niet worden. Ik ben nu oud en wijs genoeg dat ik weet dat dit bij het voetbal hoort. Het blijft business."

Hij vertelt dat hij in onderhandeling is met drie Australische clubs. Ook kan hij in andere landen terecht. "Ik heb me aardig in de kijker gespeeld. Niet alleen in Australië, maar ook in Azië en het Midden-Oosten. Ik heb in Azië verschillende landen gezien. China is niet echt een land waar ik wil spelen, ik vond het een smerige bende in Shanghai. Korea zie ik ook niet zitten. Japan lijkt me dan wel weer echt mooi. Ook vanuit Turkije beginnen ze weer te bellen."

George is in Nederland bekend van zijn periodes bij Utrecht en NEC. Voor de club uit de Domstad speelde hij vier jaar. Voor de Nijmegenaren drie jaar. Daarna transfereerde hij naar Qarabag uit Azerbeidzjan. Verder speelde hij voor de Turkse clubs Göztepe en Adana Demirspor en recentelijk dus bij Melbourne Victory. George speelde 29 wedstrijden voor de Australische club, waarin hij negen goals maakte. Ook leverde hij diverse assists af.

Poll

Is George goed genoeg voor de Eredivisie?

(491 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws