'Barça maakt miljoenen over en heeft tweede aanwinst in paar dagen tijd binnen'

'Barça maakt miljoenen over en heeft tweede aanwinst in paar dagen tijd binnen'

Gepubliceerd: woensdag 11 juli 2018 om 17:29wo 11-07-2018 om 17:29

FC Barcelona heeft Clément Lenglet zo goed als binnen. De transfer van de Franse verdediger wordt waarschijnlijk deze week nog aangekondigd, schrijft de Spaanse krant AS. Zijn club Sevilla ontvangt 35 miljoen euro.

Barcelona was op de hoogte van de vastgestelde afkoopsom van 35 miljoen die in het contract van Lenglet stond, maar wilde het bedrag per se in termijnen overmaken. Sevilla ging daar niet mee akkoord, waardoor Barcelona uiteindelijk besloten heeft om de clausule in het contract van de verdediger te activeren en het bedrag van 35 miljoen in een keer over te maken.

Naar verwachting krijgt Lenglet van Sevilla toestemming om naar Barcelona af te reizen, waar hij zich medisch kan laten keuren. Daarna kan de transfer officieel gemaakt worden. Barcelona zat al langer achter Lenglet aan, maar Sevilla vertelde de club iedere keer dat een transfer alleen doorging als het bedrag in een keer overgemaakt zou worden, waardoor de Catalanen niets anders konden dan de clausule te activeren.

Maandag rondde Barcelona al de komst van de Braziliaan Arthur af. Voor de middenvelder van Gremio wordt minimaal 31 miljoen euro betaald. Daar komt mogelijk negen miljoen aan bonussen bij. Lenglet wordt de tweede aanwinst van Barcelona in een week tijd.

Poll

Wie gaat er kampioen worden?

(992 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws