Oefenduel Fortuna Sittard gaat niet door: 'malloten' gooien roet in het eten

Oefenduel Fortuna Sittard gaat niet door: 'malloten' gooien roet in het eten

11-07-2018 17:41
44

Het oefenduel tussen Fortuna Sittard en tweedeklasser BSV Limburgia gaat niet door. De reden: supportersgroepen van Roda JC en Fortuna dreigen met elkaar op de vuist te gaan.

Dat meldt 1Limburg. De oefenwedstrijd zou zaterdag worden gespeeld in Brunssum, maar de politie heeft signalen opgevangen dat er 'twee- tot driehonderd' herrieschoppers met elkaar willen knokken, schrijft het regionale medium woensdag. Om dat probleem in de kiem te smoren moet de politie tientallen agenten naar de club sturen, maar die capaciteit is er niet.

Kevin Hofland, assistent-trainer van Fortuna, baalt behoorlijk van de situatie. "Ik noem dit gewoon malloten, mensen die het stoer vinden met elkaar te vechten en daarmee de hele sport kapot maken", laat hij weten aan 1Limburg. "Dat kan ik geen supporters noemen. Het erge is dat er mensen wilden komen kijken die normaal niet gauw een wedstrijd van Fortuna kunnen zien, zoals kinderen en mensen met een handicap. Hun feestje wordt zo verpest."

Fortuna en Limburgia bekijken de mogelijkheden om de wedstrijd op een later moment dit seizoen te spelen, bijvoorbeeld tijdens een interlandweek. Dat duel zal in ieder geval niet in Brunssum worden gespeeld.