Megatransfer Ronaldo naar Juventus leidt tot staking: 'Het is onacceptabel'

Megatransfer Ronaldo naar Juventus leidt tot staking: 'Het is onacceptabel'

Gepubliceerd: woensdag 11 juli 2018 om 19:38wo 11-07-2018 om 19:38

De megatransfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus valt niet bij iedereen in goede aarde. Werknemers van een Fiat-fabriek in het Zuid-Italiaanse Melfi gaan van zondag tot dinsdag in staking.

'Het is onacceptabel. De afgelopen jaren is de arbeiders continu gevraagd om enorme offers te brengen en nu worden ineens miljoenen euro's uitgegeven aan een voetballer', valt te lezen in een statement van de Fiat-werknemers.

De stakers zijn boos over het feit dat ze al tien jaar geen loonsverhoging hebben gehad, terwijl de inflatie over die jaren nooit is gecompenseerd. Van het salaris van Ronaldo, zo'n dertig miljoen euro, had elke werknemer van het Italiaanse automark 200 honderd euro per maand extra kunnen krijgen.

'Is het terecht dat een iemand bakken met geld gaat verdienen, terwijl duizenden families het midden van de maand niet eens halen?', vragen de Fiat-werknemers zich af. Het Italiaanse automark is voor ongeveer dertig procent in handen van de familie Agnelli, die ook grootaandeelhouder is van Juventus.

Lees ook: Real Madrid komt met bevestiging: Ronaldo maakt overstap naar Juventus

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws