Valse start voor Feyenoord: negen wissels in één keer en stevige nederlaag

11-07-2018 19:51
67

Feyenoord heeft woensdag een smadelijke nederlaag geleden in de eerste wedstrijd om de vriendschappelijke Uhrencup. Het Zwitserse Young Boys was met 3-0 te sterk.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zette elf zelf opgeleide spelers in de basis voor de oefenwedstrijd tegen Young Boys. Een goede eerste helft leverde dat niet op. Feyenoord werd onder druk gezet en keek na een half uur tegen een achterstand aan door een doelpunt van Guillaume Hoarau.

In het snikhete Biel, waar de temperatuur in de volle zon richting de 30 graden liep, kwam Feyenoord na rust beter voor de dag. Na een uur spelen wisselde Van Bronckhorst liefst negen spelers in één keer, waarna Steven Berghuis, Eric Botteghin en Cheick Touré kansen kregen op de gelijkmaker.

In de slotfase ging het faliekant mis voor de Rotterdammers. Jean-Pierre Nsame maakte in de tegenstoot de 2-0 en even later tekende Gregory Wütrich ook nog voor de 3-0. Beide goals vielen uit een standaardsituatie.

Het geblesseerde duo Kenneth Vermeer en Ridgeciano Haps, de zieke Yassin Ayoub, de kersverse aanwinst Luis Sinisterra en de WK-gangers Sofyan Amrabat en Nicolai Jörgen ontbraken. Robin van Persie kreeg rust. De 34-jarige routinier komt vrijdag in actie tegen FC Basel.

Basiself Feyenoord: Ten Hove; Nieuwkoop, Van Beek, Geertruida, Malacia; El Bouchataoui, Kökcü, Vilhena; El Hankouri, Vente, Boëtius.

Opstelling na 60 minuten spelen: Ten Hove; Verdonk, Botteghin, Van der Heijden, Geertruida; Wehrmann, Burger, Toornstra; Berghuis, Touré, Larsson.