Update: Roda JC niet in zee met Bassong en drie andere proefspelers

Update: Roda JC niet in zee met Bassong en drie andere proefspelers

14-07-2018 21:47
26

Een opvallend gezicht tijdens de oefenwedstrijd van Roda JC tegen Alemannia Aachen. Sébastian Bassong speelde een helft mee bij de Limburgers.

Dat melden Voetbal International en 1Limburg. Roda JC speelde woensdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen het naburige Alemannia Aachen en won met 1-0. Na afloop ging het echter niet over de uitslag, want met Bassong stond er een verrassende naam binnen de lijnen.

De 32-jarige Bassong heeft 117 wedstrijden in de Premier League voor clubs als Newcastle United en Tottenham Hotspur op zijn cv staan. Daarnaast kwam hij uit in de Champions League en speelde hij met Kameroen op het WK van 2010. In 2009 betaalde Tottenham bijna tien miljoen euro voor de verdediger, die samenspeelde met onder meer Rafael van der Vaart en Gareth Bale.

Bassong moet nu de technische staf van Roda JC zien te overtuigen. Hij speelde op 7 maart 2017 zijn laatste officiële wedstrijd (voor Norwich City) en is al ruim een jaar clubloos, waardoor Roda JC geen transfersom hoeft te betalen. De club uit Kerkrade speelt komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Update 14/7 21.47: Sébastien Bassong krijgt géén contract bij Roda JC. De club bevestigt dat zaterdag aan De Limburger. Bassong deed zaterdag al niet meer mee tijdens het oefenduel met Team VVCS. Roda verloor die wedstrijd op eigen veld overigens met 2-1. Ook proefspelers Alperen Sahin, Leon Jensen en Brendon-Lee Griffiths hebben geen toekomst in Kerkrade.