Hogere verwachtingen rond PSV'er: 'In het verleden al paar keer succes gehad'

Hogere verwachtingen rond PSV'er: 'In het verleden al paar keer succes gehad'

Gepubliceerd: donderdag 12 juli 2018 om 07:04do 12-07-2018 om 07:04

Steven Bergwijn weet dat er komend seizoen opnieuw meer van hem wordt verwacht bij PSV. De ster van de twintigjarige aanvaller is na het afgelopen half jaar gerezen. En daarmee ook het verwachtingspatroon.

"Ik snap wel wat ermee wordt bedoeld. Op het moment dat je iets ouder wordt en in het verleden al een paar keer succes had, gaan mensen meer verwachten. Het hoort er allemaal bij", reageert Bergwijn in het Eindhovens Dagblad. "Ik denk dat ik het team met goals en assists heb kunnen helpen, maar dat is niet het enige wat wordt gevraagd. Dat zie je ook hier bij de trainingen in Zwitserland. De nadruk lag vandaag bijvoorbeeld op snel omschakelen."

Bergwijn ziet een verschil tussen de nieuwe trainer Mark van Bommel en voorganger Phillip Cocu. "Het trainingsschema is wat pittiger dan vorig jaar, denk ik. Er is meer druk vooruit in de oefenvormen en op de organisatie na een omschakeling wordt enorm gehamerd. Als je in een aanval hebt gescoord of gemist, moet je direct razendsnel terug om het team te helpen. Het is intensief, maar voelt lekker en ik denk dat we er op de lange termijn veel profijt van gaan hebben."

Bergwijn krijgt door de trainerswissel weer een nieuwe prikkel. "Alles komt op zijn tijd en een nieuw gezicht voor de groep geeft ook weer andere energie. We hebben een goed team, dat straks weer voor de prijzen kan gaan en waarmee we in de Champions League willen spelen."

Lees ook'Veel belangstelling' voor PSV-uitblinker: 'Het is niet goed voor z'n carrière'

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws