'Kreeg met meer concurrentie te maken bij PSV. Het was een mentaal probleem'

'Kreeg met meer concurrentie te maken bij PSV. Het was een mentaal probleem'

Gepubliceerd: donderdag 12 juli 2018 om 07:59do 12-07-2018 om 07:59

Anthony van den Hurk wilde doorbreken bij PSV, maar zijn periode in Eindhoven verliep uiteindelijk teleurstellend. De 25-jarige aanvaller van De Graafschap dacht dat hij op weg was naar het eerste elftal.

Van den Hurk vertelt dat in een interview met de Gelderlander. Op zijn zestiende tekende hij een driejarig contract bij PSV. "Er werd me beloofd dat ik binnen twee jaar zou aansluiten bij het eerste elftal, maar daar kwam niets van terecht", zegt hij.

Van den Hurk steekt ook de hand in eigen boezem en vertelt dat hij sommige dingen beter had kunnen aanpakken. "Ik heb ook nog een tijdje onder Patrick Kluivert getraind. Dat was leerzaam. In de A-jeugd kreeg ik met meer concurrentie te maken en daar ging ik niet goed mee om. Het was vooral een mentaal probleem. Achteraf gezien ben ik daar sterker van geworden, maar op dat moment kostte het me mijn plek."

De aanvaller gaat nu met De Graafschap alsnog in de Eredivisie spelen. Vorig seizoen raakte Van den Hurk zijn basisplaats kwijt aan Fabian Serrarens. "Fabian heeft het geweldig gedaan, maar ik denk dat iedereen zijn kansen krijgt. Het wordt een zwaar seizoen. Ik ben erop gebrand om met doelpunten van waarde te zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws