'Leuk dat mensen een wedstrijd kunnen verzieken waar mensen van willen genieten'

'Leuk dat mensen een wedstrijd kunnen verzieken waar mensen van willen genieten'

12-07-2018 08:53
17

Kevin Hofland heeft nogmaals gereageerd op de afgelaste oefenwedstrijd van Fortuna Sittard tegen BSV Limburgia. De wedstrijd gaat niet door omdat supportersgroepen van Fortuna en Roda JC met elkaar op de vuist dreigen te gaan.

'Leuk dat een paar mensen een wedstrijd kunnen verzieken waar veel mensen die beide clubs een warm hart toedragen graag van willen genieten. Gaan deze gasten nu eens beseffen dat sport verbroedering is en dat het niet uitmaakt wie je steunt?', schreef Hofland op Twitter, opgetekend door de Limburger. De tweet is inmiddels verwijderd door de assistent-trainer van Fortuna.

Dat de wedstrijd niet doorgaat werd woensdag bekend. Om problemen te voorkomen moeten er minstens honderd agenten worden ingezet, zegt burgemeester Gerd Leers van de gemeente Brunssum tegen de Limburger. "Het terrein van BSV Limburgia is niet toegerust op risicowedstrijden."

Hofland reageerde woensdag ook al op de situatie. "Ik noem dit gewoon malloten, mensen die het stoer vinden met elkaar te vechten en daarmee de hele sport kapot maken", zo liet hij weten aan 1Limburg. Dat kan ik geen supporters noemen. Het erge is dat er mensen wilden komen kijken die normaal niet gauw een wedstrijd van Fortuna kunnen zien, zoals kinderen en mensen met een handicap. Hun feestje wordt zo verpest."

Lees ookOefenduel Fortuna Sittard gaat niet door: 'malloten' gooien roet in het eten