'Nogmaals, er is geen seconde gesproken over de positie van John van 't Schip'

'Nogmaals, er is geen seconde gesproken over de positie van John van 't Schip'

12-07-2018 11:56
29

De baan van John van 't Schip heeft niet op de tocht gestaan na de slechte tweede seizoenshelft van PEC Zwolle. Na de laatste competitiewedstrijd, die met 6-0 verloren ging tegen AZ, liet voorzitter Adriaan Visser weten dat de technische staf 'serieus geanalyseerd' moest worden.

Gerard Nijkamp, technisch manager in Zwolle, reageert in Voetbal International op de commotie die vervolgens ontstond. "Vanzelfsprekend stond de positie van John niet ter discussie. Kom op, we zijn als negende geëindigd in de Eredivisie!", aldus Nijkamp.

"We kunnen moeilijk de trainer wél verantwoordelijk houden voor de mindere tweede en níét voor de grandioze eerste seizoenshelft. We zijn allemaal verantwoordelijk voor de resultaten. Deze zomer hebben we scherp geëvalueerd. We zijn ook erg kritisch op elkaar geweest. Allereerst hebben John, Adriaan en ik met z'n drieën gezeten. Hetzelfde hebben we op medisch en mentaal vlak gedaan. We hebben daaruit conclusies getrokken en moeten nu door."

Nijkamp wil 'nog verder' vooruit met PEC Zwolle. "Daarnaast hebben we te veel geleund op twaalf, dertien spelers. Het zijn aandachtspunten wanneer je als club verder wilt. Maar nogmaals, er is geen seconde gesproken over de positie van John."