'FC Utrecht staat erom bekend beter te kunnen werken met Marokkaanse jongens'

'FC Utrecht staat erom bekend beter te kunnen werken met Marokkaanse jongens'

12-07-2018 14:16
65

FC Utrecht versterkte zich deze zomer met de talentvolle Othman Boussaid. De aanvallende middenvelder kon ook naar Manchester City, maar koos uiteindelijk voor de Domstedelingen. Mede doordat veel Marokkaanse spelers het bij FC Utrecht zo goed hebben gedaan.

Dat vertelt de talentvolle middenvelder in gesprek met FC Utrecht TV. "Utrecht staat erom bekend dat ze beter kunnen werken met Marokkaanse jongens en dat vind ik heel top", verklaart Boussaid. De Marokkaanse Belg komt over van het failliet verklaarde Lierse SK, waardoor hij transfervrij was.

Boussaid heeft duidelijk voor ogen wat hij dit seizoen wil bereiken. "Voor mij is er maar één doel: minuten maken in het eerste. Of dat nu na 2019 is of daarvoor, ik moet gewoon minuten maken. Als je met 18 jaar al speelminuten kunt maken in de Eredivisie is dat top. Ik zal er alles voor doen om dat te bereiken."

In Utrecht wordt al vaak de vergelijking gemaakt met een Belgische oud-speler: Dries Mertens. "Dat waardeer ik", zegt Boussaid. "We zijn ongeveer even groot, we spelen een beetje op dezelfde positie. Maar Mertens is Mertens. Wat hij heeft gedaan bij Utrecht is top. We gaan natuurlijk proberen hetzelfde te doen."