Overstap naar FC Groningen is zwaar: 'Merk dat ik er best wel doorheen zit'

Overstap naar FC Groningen is zwaar: 'Merk dat ik er best wel doorheen zit'

12-07-2018 14:44
22

Ahmad Mendes Moreira maakte deze zomer de overstap van de amateurs van Kozakken Boys naar FC Groningen. Een flinke stap, zo merkt de aanvaller zelf ook.

"Ik merk dat als ik twee trainingen heb gehad ik er na de tweede training best wel doorheen zit, maar dat is normaal. En vooral in zo'n voorbereiding train je over het algemeen wat zwaarder dan normaal", stelt hij tegenover de camera's van FC Groningen.

Na het seizoen met Kozakken Boys heeft Moreira niet doorgetraind. "Nee, dat heb ik niet gedaan. Ik heb vier weken vrij gehad. De eerste week niks gedaan, vijf dagen op vakantie geweest in Valencia en toen tweeënhalve week lekker doorgetraind. Niet heel de zomer, want dan ga je jezelf overbelasten en dat wil je niet hebben."

Van het komende seizoen heeft Moreira niet al te hoge verwachtingen. "Ik hoop gewoon in de loop van het seizoen minuten te gaan maken in het eerste. Natuurlijk moet ik eerst wennen aan de speelstijl en de intesiviteit van de trainingen en de wedstrijden. Ik hoop dat ik in de loop van het seizoen mijn minuutjes mee kan pikken in de Eredivisie en dan denk ik dat ik een geslaagd seizoen heb."