Boskamp kraakt 'kinderachtige' Rode Duivel: 'Je maakt jezelf belachelijk'

Boskamp kraakt 'kinderachtige' Rode Duivel: 'Je maakt jezelf belachelijk'

Gepubliceerd: donderdag 12 juli 2018 om 15:28do 12-07-2018 om 15:28

Thibaut Courtois was dinsdag na de WK-uitschakeling van België ontstemd over het spel van Frankrijk, dat in zijn ogen niet wilde voetballen. Volgens Johan Boskamp is Courtois de laatste die dat moet zeggen.

Boskamp zet Courtois in Het Belang van Limburg op zijn plek. "lk snap dat de teleurstelling heerst en dat het frustrerend is, maar om daar nadien over te klagen is kinderachtig en je maakt je er zelfs een beetje belachelijk mee", aldus Boskamp. "Thibaut Courtois was emotioneel na de match en het is dan nooit slim om zulke dingen te zeggen. Hij verweet de Fransen de bus te parkeren, maar bij Chelsea doen ze al twee jaar niks anders."

Courtois was niet de enige Belg die zijn beklag deed over Frankrijk. Boskamp: "Ik vond het gejank van sommige spelers na de partij jammer. Ze zeiden dat Frankrijk antivoetbal speelde, maar dat sloeg nergens op. Dan kan je net zo goed de kwartfinale tegen Brazilië erbij halen. Toen zijn de Belgen na rust nog amper over de middenlijn geraakt. De Fransen hebben tegen België slechts zes overtredingen gemaakt, las ik. En die twee centrale verdedigers zelfs geen enkele. Het is dus zeker geen vuile ploeg."

Lees ook: Courtois kraakt Frans anti-voetbal: 'Ik had liever verloren tegen Brazilië'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws